Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prednedávnom sa objavili informácie o tom, že hlavná mobilná aplikácia Facebooku môže ohrozovať súkromie používateľov. V smartfónoch so systémom iOS totiž dokázala na pozadí spustiť aplikáciu fotoaparátu aj bez ich vedomia, kvôli čomu vyvstali obavy zo sledovania ľudí. Facebook teraz tento problém napráva a každý majiteľ iPhonu si môže aktualizáciu stiahnuť prostredníctvom obchodu App Store, informuje The Verge.

Na problém so samovoľným otváraním aplikácie fotoaparátu v pozadí upozornil portál The Next Web. Chyba sa mala objavovať najmä na iPhonoch s najnovšou verziou systému iOS 13.2.2 a mala postihovať všetky tieto zariadenia. Otváranie fotoaparátu na pozadí sa odvíjalo od toho, či používateľ udelil aplikácii povolenie k prístupu a ktorý z fotoaparátov bol naposledy používaný.

Zobraziť celú galériu (0)
Flickr / Book Catalog

Facebook neskôr chybu oficiálne priznal a označil ju za „bug“. Tento zásadný problém však opravuje posledný update hlavnej aplikácie Facebooku, ktorá už po aktualizovaní nebude môcť bez vedomia používateľa spustiť žiaden z fotoaparátov. Pokiaľ sa teda táto situácia dotkla aj tvojho iPhonu, neváhaj hlavnú aplikáciu tejto sociálnej siete aktualizovať čo najskôr.

Zdroj: The Verge, The Next Web

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú