Najväčšia sociálna sieť sveta v minulom roku zaplnila titulky médií po prevalení škandálu s predajom informácií o desiatkach miliónoch používateľoch tretej strane. O tomto prešľape teraz rozhodla Federálna obchodná komisia v USA, ktorá spoločnosti udelila rekordnú pokutu, informuje CNBC. Za predaj súkromných údajov o 87 miliónoch používateľoch spoločnosti Cambridge Analytica zaplatí Facebook pokutu vo výške niekoľkých miliárd dolárov.

Federálna obchodná komisia FTC (Federal Trade Commission) rozhodla o udelení pokuty spoločnosti Facebook vo výške 5 miliárd dolárov, čo predstavuje približne 9 % z jej zisku za rok 2018, prezradil blízky zdroj magazínu The Wall Street Journal. Jedná sa tak o najvyššiu pokutu v histórii, ktorú FTC udelila technologickej spoločnosti.

Zobraziť celú galériu (0)
Flick/Christoph Scholz

V roku 2012 komisia pokutovala aj Google, ktorý za nekalé praktiky so súkromím používateľov zaplatil 22,5 miliónov dolárov. Rozhodnutie o udelení pokuty Facebooku je výsledkom dlhého procesu, ktorý sa začal ešte v minulom roku. Počas vyšetrovania sa skúmalo aj zapojenie už neexistujúcej spoločnosti Cambridge Analytica do amerických prezidentských volieb v roku 2016, informuje New York Post.

Zdroj: CNBC, New York Post

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú