Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebook v posledných dňoch aktualizoval svoje počínanie na poli dezinformácií už druhýkrát. Po včerajšku, keď sme informovali o varovaní pre používateľov opakovane zdieľajúcim hoaxy, tu máme novinku, ktorou si Facebook podkopáva doterajšie snaženie a nahráva konšpirátorom.

Ako totiž informuje Engadget, Facebook už nebude automaticky mazať príspevky, ktoré spájajú šírenie a vznik ochorenia COVID-19 s ľudskou činnosťou. To sa týka ako príspevkov spochybňujúcich kontakt osoby s nakazeným zvieraťom, tak aj cieleného laboratórneho úkonu.

Podľa portálu Politico je rozhodnutie zo strany sociálnej siete podnietené vyjadrením amerického prezidenta, Joe Bidena, ktorý sa v stredu rozhodol hlbšie rozpitvať pôvod ochorenia.

Požiadal som spravodajskú komunitu, aby zdvojnásobila svoje úsilie pri zhromažďovaní a analýze informácií, ktoré by nás mohli priblížiť k definitívnemu záveru,“ uviedol Biden v oficiálnom stanovisku.

Vyzerá to tak, že pôvod koronavírusu, ktorý trápi celý svet už vyše roka, je stále veľkou neznámou. Teória laboratórnej nehody totiž práve nabrala na obrátkach, keďže viacero vedcov potvrdilo, že neexistuje dostatok dôkazov na to, aby takúto možnosť dokázali vyvrátiť.

Na základe prebiehajúcich vyšetrovaní o pôvode COVID-19 a po konzultácii s odborníkmi na verejné zdravie už nebudeme v našich aplikáciách odstraňovať tvrdenia, že COVID-19 bol vytvorený človekom,“ vysvetľuje rozhodnutie samotný Facebook.

Ide tak o jednu z najkontroverznejších aktualizácií doterajších pravidiel Facebooku týkajúcich sa COVID-19. Práve táto sociálna sieť totiž okamžite po rozpútaní pandémie ako jedna z prvých musela nasadiť všetky svoje zbrane v boji proti dezinformáciám a šíreniu hoaxov, no teraz sa obracia opačným smerom a správy o pôvode koronavírusu nebude odstraňovať.

Zdroj: Engadget, Politico

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú