Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia sociálna sieť prekročila hranicu 1 bilióna dolárov v pondelok večer po zatvorení trhu. Jeho hodnota sa dostala podľa Yahoo Finance na historických 1,008 bilióna dolárov, informuje The Verge. Facebook sa tak pridal k firmám ako Apple či Microsoft, ktoré prekročili rovnakú hranicu o čosi skôr.

V prípade tejto sociálnej siete však platí, že spomedzi všetkých firiem z USA, ktoré presiahli biliónovú hranicu na trhu, je Facebook najmladšou z nich. Založený bol totižto až po roku 2000, konkrétne v roku 2004, kdežto ostatní giganti vznikli ešte v minulom tisícročí.

Akcie Facebooku vzrástli včera o 4 % krátko po tom, ako bol zo stola zhodený prípad proti spoločnosti, ktorá bola vládou obvinená z porušenia protimonopolných zákonov. Federálny sudca zamietol sťažnosť FTC (Federal Trade Commission) a štátnych zástupcov. Podľa sudcu boli žaloby „právne nedostatočné“ a chýbali dôkazy na jednoznačné preukázanie zneužívania monopolu Facebookom, informuje Daily Mail.

Žaloba proti spoločnosti bola podaná ešte v decembri minulého roka, no po mesiacoch sporov si Facebook môže vydýchnuť a najnovšie sa tiež tešiť z prekročenia historicky najvyššej hodnoty spoločnosti na trhu.

Zdroj: The Verge, Daily Mail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú