Včera vo večerných hodinách sa prekvapivo Apple rozhodol potajomky ukázať svetu svoju ďalšiu externú batériu pre iPhony. Tentokrát však nešlo o klasický Smart Battery kryt ako v minulosti, externá batéria totiž využíva MagSafe. Nové príslušenstvo pre sériu iPhone 12 však zároveň odomyká aj funkciu, o ktorej sa dlho šepkalo. Smartfóny oficiálne využijú aj reverzné nabíjanie, informuje 9to5Mac.

Hneď na úvod treba podotknúť, že nejde o klasické reverzné nabíjanie, aké nájdeme v Android smartfónoch. Apple to opäť spravil podľa seba a túto funkciu zásadne obmedzil zatiaľ len pre fungovanie s MagSafe externou batériou. Hoci prichádza takmer rok po predstavení iPhonov 12, pre mnohých používateľov poslúži ako spoľahlivý zdroj energie, ktorý predĺži výdrž smartfónu.

Ako to už býva zvykom, Apple neprezradil kapacitu tejto MagSafe batérie. Podľa portálu The Verge však má mať batéria kapacitu 1460 mAh. Kompatibilná je len s najnovšou sériou iPhone 12, ktorú nabíja výkonom najviac 5 W. Podmienkou je tiež novší iOS 14.7, ktorý by mal by vydaný už čoskoro.

Pokiaľ je k batérii pripojený Lightning kábel s nabíjačkou o výkone najmenej 20 W, dokáže potom MagSafe batéria nabíjať iPhony 12 výkonom 15 W. Funguje teda rovnako ako známy MagSafe „puk“. Samotnú batériu je možné rýchlo nabíjať aj 27 W adaptérom, aký sa dodáva k MacBookom.

A teraz sa dostávame k spomenutému reverznému nabíjaniu. MagSafe batéria totiž nemusí iPhone 12 len nabíjať, ale práve iPhone môže nabíjať aj samotnú batériu skrz reverzné nabíjanie, o ktorom sa tak dlho hovorilo.

Stačí, ak je MagSafe batéria priložená na zadnej stene iPhonu a ten je pripojený k zdroju napájania. Potom môže indukčne nabíjať externý zdroj. iPhone sa v takom prípade nabije na 80 % kapacity batérie a následne začne nabíjať MagSafe batériu. Apple si za toto príslušenstvo vypýta 109 €, pričom prvé objednávky budú doručované od 22. júla.

Zdroj: The

Verge, 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú