Niektoré PC a servery bežiace na operačnom systéme Windows 7 nebudú schopné dostávať aktualizácie. Dôvodom je ukončenie podpory pre zariadenia s hašovacou funkciou SHA-1.

Ako informuje portál WindowsLatest, 15. februára varoval Microsoft používateľov systémov Windows 7 a Windows Server 2008, že ich zariadenia musia byť kompatibilné s hašovacou funkciou SHA-2, pokiaľ chcú prijímať mesačné aktualizácie. Predchádzajúce aktualizácie pritom podporovali oba funkcie SHA-1 a SHA-2. Microsoft ale chce v budúcnosti používať už len bezpečnejšiu funkciu SHA-2.

Augustové aktualizácia Windows 7 tak už prichádza s funkciou SHA-2 a je blokovaná pre zariadenia, ktoré ju nedokážu spracovať. Microsoft zároveň potvrdil, že blokuje aktualizácie na zariadeniach, ktoré využívajú antivírusy Symantec a Norton.

Gigant neodporúča manuálnu inštaláciu, nakoľko by spomínané antivírusy mohli prerušiť inštaláciu aktualizácie, čo by mohlo skončiť aj nenačítaním systému. Aktualizácie sú tak pre tieto zariadenia pozastavené, kým sa nenájde vhodné riešenie.

Zdroj: WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú