Nový generálny riaditeľ spoločnosti Twitter Elon Musk v utorok oznámil, že za známy symbol bielej fajočky na modrom pozadí označujúci overených užívateľov bude sociálna sieť inkasovať mesačný poplatok osem dolárov. Chce tak bojovať proti takzvaným botom a trollom a zároveň zaistiť si ďalší zdroj príjmov, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Toto rozhodnutie prišlo iba niekoľko dní po tom, čo oficiálne najbohatší človek na svete prevzal výhradnú kontrolu nad Twitterom po dokončení nákupu firmy za 44 miliárd dolárov.

Fajočku doteraz dostávali iba známe osobnosti, najnovšie ho budú môcť za osem dolárov mesačne získať aj bežní užívatelia. Doterajší prístup Twitteru k užívateľom označil Musk za „systém pánov a poddaných“. Užívatelia s fajočkou budú uprednostňovaní v zobrazených odpovediach k tvítom aj vo vyhľadávaní.

Účty verejne činných osobností, ako napríklad politikov, dostanú v rámci nového systému dodatočný symbol označujúci overený účet.

„Ak sa overený účet zapojí do spamovacích a podvodných aktivít, bude suspendovaný,“ uviedol Musk. Overené účty, ktoré nebudú platiť mesačný poplatok, budú podľa Muska zrušené.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú