Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elon Musk je vo svete známy aj svojou „láskou“ ku kryptomenám. Neraz už ukázal, že obyčajným statusom na sociálnej sieti dokáže zásadným spôsobom ovplyvniť vývoj ceny na trhu. V decembri tak vyhnal nahor hodnotu DogCoinu, tentokrát sa zameral na jeho rivala. Po pridaní Bitcoinu do bio popisu profilu Elona Muska na Twitteri sa cena kryptomeny zvýšila o takmer 20 %, informuje Unilad.

Svoj bio popis v profile na Twitteri upravil Elon Musk len pred pár hodinami. Pridal doň jednoduchý odkaz s hashtagom na Bitcoin a malé logo kryptomeny, no aj to stačilo k tomu, aby sa veci rozhýbali. Kryptomena, ktorej cena v uplynulých týždňoch podľa odborníkov konsolidovala, rázom vzrástla a jej hodnota sa zvýšila o takmer 20 %.

Výraznú zmenu je badať aj na grafoch kryptoburzy, ktorá odráža zvýšenie ceny Bitcoinu práve po tom, ako ho Musk pridal do svojho profilu na Twitteri.

Zobraziť celú galériu (1)
Cena Bitcoinu stúpla po Muskovej zmene profilu na Twitteri v priebehu hodiny o vyše 5 000 dolárov. Zdroj. Coindesk

Netrvalo dlho a cena tejto kryptomeny sa zdvihla z pôvodných 32 000 dolárov až vyše 37 000 dolárov v priebehu 1 hodiny.

Tento skok bol pre Bitcoin po týždňoch konsolidácie ceny a páde pod 30 000 dolárov prvým väčším výstupom, ktorým sa priblížil doteraz najvyššej historickej hodnote zo začiatku januára, kedy dosiahol hranicu vyše 40 000 dolárov.

Zdroj: Unilad, Coindesk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú