Startup Elona Muska xAI, ktorý sa zaoberá umelou inteligenciou, je údajne blízko k získaniu významnej investície vo výške 6 miliárd dolárov, čo by spoločnosť ocenilo na 18 miliárd dolárov.

Toto kolo získavania finančných prostriedkov zahŕňa účasť niekoľkých významných investorov vrátane spoločností Sequoia Capital, Future Ventures, Valor Equity Partners a Gigafund. Najmä Sequoia Capital bol vo viacerých správach vyzdvihnutý ako kľúčový investor v tomto kole.

Získané prostriedky sa použijú na ďalší vývoj chatbota Grok, ktorý je navrhnutý tak, aby integroval a využíval údaje z rôznych Muskových spoločností, ako sú Tesla, SpaceX, Neuralink a Boring Company. Cieľom tejto integrácie je rozšíriť schopnosti Groku, z čoho by mohli profitovať projekty, ako sú samojazdiace autá Tesla a humanoidný robot Optimus.

Muskov prístup k xAI sa zdá byť strategickým krokom na vytvorenie sieťového ekosystému, v ktorom všetky jeho spoločnosti prispievajú k technológii umelej inteligencie vyvinutej xAI a profitujú z nej. Tento prepojený systém by mohol poskytnúť konkurenčnú výhodu v odvetví umelej inteligencie, najmä voči konkurentom ako OpenAI a Anthropic.

Investícia do xAI nielenže odráža pretrvávajúci záujem investorov o AI, ale tiež podčiarkuje potenciál, ktorý vidí v Muskovej vízii integrácie AI s reálnymi aplikáciami v rámci jeho firemného impéria

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú