Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla má problémy so spustením výroby elektromobilov vo svojich továrňach. Zatiaľ čo sa produkcia v čínskej továrni nedávno odložila o niekoľko dní, výrobná linka v kalifornskom výrobnom podniku bola stále vypnutá, až doteraz. Elon Musk sa totiž rozhodol otvoriť brány Tesly aj napriek šíriacemu sa koronavírusu a nariadeniam Alameda County v Kalifornii. Zrejme môže dôjsť aj na jeho zatknutie, informuje The Verge.

Tesla musela kvôli pandémii koronavírusu zastaviť výrobu elektromobilov ešte 23. marca. Spoločnosť však už naďalej zrejme nechce trpieť obmedzenia, ktoré zaviedla aj Kalifornia, a rozhodla sa spustiť výrobu aj napriek obmedzeniam. Produkciu elektromobilov Tesla naštartovala už počas posledného víkendu a Musk navyše otvoril súdny spor proti okresu Alameda.

Tesla

Guvernér Gavin Newsom uviedol, že s Teslou majú intenzívne rokovania a dúfal, že výroba začne až 18. marca, informoval The New York Times. Stalo sa tak ale o niekoľko dní skôr. Navyše, Musk Kalifornii taktiež pohrozil, že továreň presťahuje do Texasu alebo Nevady. V súvislosti so skorým otvorením továrne tiež prehlásil, že ak má byť niekto zatknutý, tak nech to bude on.

Zdroj: The Verge, The New York Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú