Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elektrické lietajúce vozidlá sú už pre vizionára Elona Muska zrejme veľmi obyčajné. Na výročnej konferencii akcionárov spoločnosti spomenul, že by chcel vytvoriť elektromobil, ktorý sa dokáže premeniť na ponorku.

Samozrejme, toto vyhlásenie nemôžeme brať úplne vážne, no pri Elonovi človek nikdy nevie. Ako informuje portál TechCrunch, vozidlo by malo byť vo veľkej miere inšpirované Lotusom Esprit z Bondovky Spy Who Loved Me. Musk totižto na konferencii v súlade s týmto šialeným nápadom povedal, že do tohto filmu sa zamiloval a z celého filmu sa mu najviac páčila scéna, kedy Roger Moore pristál s Lotusom na hladine mora.

Portál Futurism napísal, že Elon si v roku 2013 dokonca kúpil jeden Lotus Esprit za jeden milión dolárov a keď zistil, že sa vlastne nedokáže transformovať na ponorku, bol sklamaný.

Jeho plánom je preto teraz pretvoriť jeho vlastný Lotus na vozidlo, respektíve plavidlo, ktoré bolo možné vidieť vo filme. Masovú produkciu však okamžite odmietol, podľa jeho slov by bol trh s takýmito vozidlami veľmi malý, no nadšenci by si určite prišli na svoje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú