Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci sa elektrický športiak Porsche Taycan ešte nezačal predávať, už teraz automobilka eviduje približne 30 000 záujemcov. TechCrunch informuje, že tento dopyt nebude problém pokryť, nakoľko nemecká automobilka plánuje v prvom roku dodať až 40 000 nových vozidiel.

Pôvodný plán bol vyrobiť „len“ 20 000 vozidiel, avšak enormný záujem podnietil automobilku k tomu, aby výrobné kapacity zdvojnásobila. V prípade rezervácie vozidla sa požaduje záloha vo výške 2 500 €. Ak by sa automobilke podarilo predať všetky vyrobené vozidlá už v prvom roku, elektrické vozidlo by tým preskočilo aj klasiku ako je model 911, ktorého sa v minulom roku predalo viac ako 35 000 kusov. 

Porsche

Porsche Taycan pritom môže vyvinúť tlak aj na Teslu, ktorá sa s takmer 100 000 predanými vozidlami môže zdať pre niekoho neohrozená. Vozidlám však chýba facelift, nakoľko sa od začiatku takmer vôbec nezmenili a zmeny nastávajú zväčša len po softvérovej stránke. Potencionálni zákazníci sa tak môžu rozhodnúť práve pre Taycan.

Okrem toho budú mať všetci noví majitelia zaručené bezplatné nabíjanie po dobu 3 rokov na staniciach Electrify America. Automobilka tiež plánuje investovať 70 miliónov dolárov do nabíjacích staníc, ktoré by boli v blízkosti predajní Porsche.

Zdroj: Electrek, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú