Prvotný záujem spoločnosti Electronic Arts o známe anglické štúdio bol potvrdený ešte počas posledného víkendu, informoval o tom portál Sky News. Aktuálne sa však EA definitívne rozhodlo uskutočniť významnú akvizíciu a prevziať pod svoju strechu štúdio Codemasters, ktoré je známe pretekárskymi titulmi ako Dirt, Project Cars či GRID. O téme informoval portál The Verge.

Štúdio Codemasters patrí medzi najstaršie herné štúdia vo Veľkej Británii, jeho založenie sa datuje až do 80. rokov minulého storočia. Na svojom konte má množstvo populárnych titulov najmä zo závodného žánru.

Zobraziť celú galériu (1)
Codemasters (Úprava redakcie)

Teraz sa jeho tvorba dostáva pod krídla Electronic Arts, ktoré plánuje uzavrieť kúpu Codemasters ešte v prvom kvartáli budúceho roka pri cene niečo málo viac ako 6 libier za akciu. Celková cena za tento obchod sa teda dostane až na 1,2 miliardy dolárov, čo je približne 989 miliónov eur.

Vďaka tomuto spojeniu so známym herným štúdiom rozšíri EA ponuku závodných titulov o známe pretekárske hry. Tento žáner a kategória počítačových hier všeobecne sa podľa CEO Electronic Arts stáva čoraz populárnejšia, a preto sa spoločnosť rozhodla spraviť tento významný krok vpred.

Zdroj: The Verge, Sky News

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú