Fantastické zvery 3 dorazia do kín o niečo skôr, než sme si mysleli. Štúdio Warner Bros. stanovilo nový  dátum premiéry na 15. apríla, teda presne na víkend s Veľkou nocou. Spolu s tým bol predstavený aj celý názov filmu Fantastické zvery: Dumbledorove tajomstvá, informuje server Deadline.

O réžiu sa opäť postará David Yates, ktorý má s čarodejníckym svetom J.K. Rowlingovej bohaté skúsenosti. K sérii o najznámejšom čarodejníkovi súčasnosti sa pripojil už v roku 2007 pri filme Harry Potter a Fénixov rád a odvtedy sa jej už nepustil, pričom sa angažoval aj na tvorbe dvoch filmov o Fantastických zveroch.

Na premiéru len do kina

Warneri sa pre budúci rok rozhodli uvádzať premiéry filmov len v kinách, čo je pravdepodobne aj dôvod, pre ktorý padla voľba posunúť Dumbledorove tajomstvá na tak silný víkend, akým Veľká noc bezpochyby je. Predplatitelia služby HBO Max si preto budú musieť na film zájsť buď do kina, alebo počkať niekoľko týždňov, kým bude uvedený aj na streamovacej platforme.

Tretie pokračovanie Fantastických zverov sa okrem posúvania dátumu premiéry spomínalo v posledných mesiacoch najmä pre kontroverziu okolo Johnyho Deppa. Ten pôvodne stvárňoval postavu temného čarodejníka Grindelwalda, no pre obvinenia jeho bývalej manželky Amber Heard z domáceho násilia bol nútený z role odstúpiť. V postave ho nahradí obľúbený a charizmatický Mads Mikkelsen.

Inak sa ale v očakávanom spin-offe k filmom o Harrym Potterovi pripoja všetky známe mená, aby si svoje úlohy zopakovali. Ako Newt Scamander sa vráti Eddie Redmayne, mladého Dumbledora stvárni Jude Law a s určitosťou uvidíme aj herca Ezru Millera a jeho postavu Credenca Barebona či herečku Katherine Waterston ako Tinu Goldstein, informuje Variety.

Čo  od filmu očakávať?

Fantastické zvery: Dubmledorove tajomstvá priamo nadväzujú na predošlé dva filmy a bude zaujímavé sledovať, ako sa tvorcovia s preobsadením postavy Grindelwalda vysporiadali. Z názvu Dumbledorove tajomstvá môžeme dedukovať, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou dozvieme viac o rozpracovanom vzťahu Credenca Barebona s Albusom Dumbledorom, ako aj o samotnom riaditeľovi Rokfortu.

Veľkolepé finále druhej časti nechalo pomerne otvorený koniec, no jedno je viac než isté. Nevyhnutný súboj Albusa Dumbledora s Gellertom Grindelwaldom a ich stúpencov prichádza.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú