Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len nedávno bol Donald Trump kritizovaný za svoje vyjadrenia k streleckým útokom v Texase a Ohiu, ku ktorým podľa neho došlo aj kvôli násilným videohrám, sociálnym sietiam a internetu. Tentokrát sa Donald Trump „obul“ do Hollywoodu, ktorý má produkovať rasistické filmy, hoci žiaden konkrétny príklad neuviedol, informuje Variety.

Počas piatkového rozhovoru s médiami sa Trump presunul od kritizovania veľkých technologických spoločností ku kritike Hollywoodu, ktorý podľa neho nerobí Spojeným štátom dobrú službu. Filmy, ktoré má Hollywood produkovať, sú údajne pre krajinu príliš nebezpečné a rasistické. Konkrétny príklad prezident neuviedol, no svojimi vyjadreniami mohol narážať na nový film The Hunt, v ktorom skupina elitných dovolenkárov poľuje na skupinu dvanástich cudzincov.

Po udalostiach v Texase a Ohiu bola kvôli kontroverznosti filmu dočasne pozastavená aj jeho propagácia. Po svojich komentároch k Hollywoodu sa Trump v príhovore vrátil k technologickým spoločnostiam a cenzúre konzervatívcov. Jeho názory sú verejnosťou mnohokrát kritizované a po útokoch na videohry a internet sa americký prezident pustil do Hollywoodu, s ktorým zrejme nemá dobré vzťahy. Jeho hviezda na Hollywoodskom chodníku slávy bola dokonca niekoľkokrát zničená, informuje The Guardian.

Zdroj: Variety, The Guardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú