Ešte v roku 2014 Facebook úplne zrušil možnosť posielania správ cez hlavnú mobilnú aplikáciu a presunul ju do Messengera. Teraz sa zdá, že základná funkcionalita četovania by sa mohla do Facebooku vrátiť. Vyplýva to z príspevku Jane Manchun Wong na Twitteri, ktorá sa na svojom konte venuje odhaľovaniu ešte nepredstavených funkcií známych aplikácií. O téme informoval portál The Verge.

Jane na svojom účte publikovala screenshoty z hlavnej aplikácie Facebooku. Tlačidlo Messengeru v pravom hornom rohu pritom neodkazuje na samostatnú aplikáciu, ale priamo do implementovaného četu. Podľa publikovaných správ, bude hlavná aplikácia ponúkať základnú možnosť posielania správ, ale pokročilé funkcie ako videohovor či reakcie na jednotlivé správy naďalej ostanú v samostatnej aplikácii Messenger.

Facebook by nemal uvažovať o kompletnom zlúčení oboch aplikácií do jednej. Nie je ani isté, že funkcia četu nakoniec v hlavnej appke pribudne. Všetko je zatiaľ v testovacej fáze a Facebook bližšie stanovisko neposkytol. Súčasná aktivita by mala súvisieť s procesom väčšej integrácie troch veľkých platforiem Facebook, WhatsApp a Instagram.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú