Navigačná aplikácia Google Mapy používateľom uľahčí a spríjemní počúvanie hudby počas aktívneho navigovania. Priamo do máp totiž pribudol ovládač na prepínanie pesničiek zo služby YouTube Music, informoval portál XDA-developers.

Prvky na ovládanie hudby boli do Google Máp  pridané už v roku 2018. Využívať ich mohli používatelia na Android aj iOS zariadeniach a aplikácia aktuálne podporuje väčšinu hudobných streamovacích aplikácií. Jedna veľká služba tu však doteraz chýbala a ňou je práve YouTube Music, informuje 9to5google.

Google sa netají, že službou YouTube Music chce úplne nahradiť Google Hudbu, čomu nasvedčuje aj pridanie podpory YouTube Music do Google Máp.

Počas navigácie môžeš hudbu spustiť kliknutím na ikonu YouTube Music, ktorá sa nachádza pod ikonami na pravej strane. Následne sa otvorí menu hudobného prehrávača v spodnej časti navigácie.

To je pomerne jednoduché a okrem náhľadového obrázku ku skladbe, názvu skladby a mena interpreta, ponúka tiež tlačidlá na prepínanie skladieb či pozastavenie prehrávanej hudby. Podpora YouTube Music je integrovaná v Google Mapách vo verzii 10.43.2.

Zdroj: XDA-developers, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú