Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prehliadač Google Chrome už zopár rokov ponúka funkciu ukladania hesiel, vďaka čomu si nemusíš nutne pamätať desiatky ťažkých hesiel k rôznym účtom. Mnohí ale aj tak radšej používajú jednoduché, respektíve ľahko zapamätateľné heslá, ktoré môžu byť pomerne jednoducho prelomené rôznymi hackermi.

Google preto začal pred rokom vyvíjať rozšírenie na kontrolu hesiel a ako píše portál Wired, funkcie rozšírenia budú vo verzii Chromu 79 priamo implementované do desktopového aj mobilného prehliadača. Rozšírenie, a po novom teda aj samotný prehliadač bude skenovať uložené prihlasovacie údaje, ktoré bude následne porovnávať s databázou prelomených hesiel, respektíve používateľských účtov a v prípade, že sa tvoje heslo bude zhodovať s nejakým prelomeným heslom či účtom, prehliadač ťa na tento fakt upozorní a odporučí zmenu daného hesla.

Z pohľadu Google sa tak jedná o významnú bezpečnostnú aktualizáciu. Samotná kontrola a porovnávanie hesiel zo strany Google prebieha na silnej šifrovanej komunikácii, takže používatelia sa nemusia báť prípadného úniku svojich údajov počas tejto kontroly, informuje portál Express.

Zdroj: Wired, Express

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú