Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple vo svojom vyhlásení na oficiálnej stránke ohlásil, že jeden z jeho najdôležitejších zamestnancov odchádza, aby si založil vlastný biznis. Po dlhých rokoch firmu opúšťa Jony Ive, ktorý chce rozbehnúť vlastné štúdio a jedným z jeho primárnych klientov sa stane práve Apple.

Po otvorení nového dizajnového štúdia sa má jeho bývalý zamestnávateľ stať jeho klientom, s ktorým plánuje Jonathan spolupracovať na ďalších dôležitých projektoch. Za takmer 30 rokov svojho pôsobenia v Apple dokázal vytvoriť jedinečnú kultúru v spoločnosti, prémiové kamenné obchody, ale ovplyvnil aj vývoj samotného softvéru zariadení.

Práve Jony stál aj za dizajnom hodiniek Apple Watch, Apple TV, iPadov a podobou ich operačného systému. Zatiaľ ale nie je presne jasné, kedy Jony Ive z Apple definitívne odíde. Podľa rozhovoru pre The Financial Times sa už ale stihol spojiť s Marcom Newsonom, aby spolu založili firmu LoveFrom, informuje MacRumors. Na spoluprácu s ňou sa teší aj samotný Tim Cook, ktorý má veľké vízie do budúcnosti.

Zdroj: Apple, MacRumors, The Financial Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú