Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príjmy amerického mediálneho koncernu Disney za jeho účtovný druhý kvartál klesli, keďže pandémia koronavírusu naďalej negatívne vplývala na jeho zábavné parky. Čistý zisk firmy však prekonal očakávania a jej generálny riaditeľ Bob Chapek uviedol, že Disney eviduje známky zotavovania.

Počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ sa medziročne viac ako zdvojnásobil na 103,6 milióna. Bolo to menej v porovnaní s očakávaním analytikov, že počet predplatiteľov sa zvýši na 109,3 milióna, ale Chapek sa vyjadril, že firma aj tak smeruje k splneniu svojho cieľa, že do roku 2024 bude mať 230 až 260 miliónov predplatiteľov.

Čistý zisk firmy Disney patriaci akcionárom za tri mesiace do 3. apríla bol v celkovej sume 901 miliónov dolárov, čiže 49 centov na akciu. Bez zahrnutia jednorazových položiek bol čistý zisk spoločnosti na úrovni 79 centov na akciu, čiže prekonal odhad analytikov, že bude vo výške 26 centov na akciu. Tržby koncernu sa však znížili o 13 percent na 15,61 miliardy dolárov, čiže nenaplnili prognózu analytikov, že budú v objeme 15,86 miliardy dolárov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú