Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká mediálna a filmová spoločnosť Walt Disney dnes v Británii, Írsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Rakúsku a Švajčiarsku spustila novú streamovacie službu Disney +. Kvôli pandémii spôsobenej koronavírusom, ktorá spôsobila vysoké zaťaženie internetu, však o dva týždne posunula štart služby vo Francúzsku. Spočiatku budú tiež služby v Európe k dispozícii v horšej kvalite.

Disney tak reaguje na žiadosť Európskej únie, aby poskytovatelia streamovacích služieb zaistili bezproblémové fungovanie internetu v čase, keď desiatky miliónov ľudí zostávajú doma a mnohí z domu pracujú. Firma tak zníži na všetkých trhoch celkové využitie internetu najmenej o 25 %.

Na žiadosť EÚ už skôr reagovali služby ako, YouTube, Amazon Prime, Facebook, Instagram a Netflix. Tie rovnako sľúbili zníženie kvality streamovania. Vo Francúzsku spoločnosť Disney odložila ponuku služby Disney+ na žiadosť tamojšej vlády. Nový termín bol stanovený na 7. apríla, uviedla agentúra Reuters.

V ponuke Disney+ sú filmy a seriály spoločnosti, ale tiež dokumenty National Geographic. Firma do budúcnosti plánuje investovať do výroby originálnych projektov v Európe. Disney+ malo 12. novembra minulého roka premiéru v Spojených štátoch a tento rok v lete by mala byť spustená na ďalších západoeurópskych trhoch, vrátane Belgicka, Škandinávie a Portugalska.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú