Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Medzi hráčmi je len málo alternatív, ktoré by dokázali konkurovať komunikačnej platforme Discord. Ako píše The Verge, na základe oficiálneho vyhlásenia Sony práve táto komunitná komunikačná služba  mieri na PlayStation.

Komunitu okolo Discordu aktuálne tvorí viac ako 140 miliónov používateľov na mesačnej báze. Veríme, že prehĺbenie novej spolupráce s konzolovým gigantom túto číslovku ešte väčšmi navýši, podrobnosti spolupráce aktuálne známe nie sú.

FonTech

Sony túto dohodu berie naozaj vážne, keďže popri ohlásení partnerstva informoval aj o vlastnení menšinového podielu v spoločnosti. Ešte v marci sme aj my informovali o možnosti odkúpenia Discordu Microsoftom, takmer absolútnym konkurentom Sony na poli videohier.

Vtedajšia trhová hodnota Discordu sa odhadovala na 7 miliárd dolárov, pričom Microsoft údajne ponúkal za službu až 10 miliárd dolárov. Ako už dnes ale vieme, Discord nakoniec túto ponuku odmietol a naďalej ostal nezávislý.

Pravdepodobne aj toto rozhodnutie vyskladalo chodníček Sony k Discordu. Bližšie informácie týkajúce sa výsledku spolupráce a prípadného spustenia aplikácie v prostredí PS5 a snáď ešte aj PS4 sa dozvieme v nasledujúcich mesiacoch.

Zdroje: The Verge, Sony Interactive Entertainment

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú