Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Systém nákupu v hrách teraz využila partia malých hráčov, ktorí chceli v populárnej futbalovej hre získať svojho favorita, informuje BBC. Pri hraní hry FIFA 2019 minuli deti na nákup hráčov stovky eur a aj napriek tomu nezískali virtuálnu futbalovú legendu.

Prekvapenie rodičov prišlo po pár dňoch po tom, čo otec svojim deťom kúpil jeden balík hráčov za približne 9 €. Práve v takýchto platených balíkoch sa nachádzajú „prémioví“ futbalisti, s ktorými si vo FIFA 2019 dokáže hráč poskladať lepší tím. Deti však celý proces nákupu sledovali a v ďalších dňoch minuli viac ako 600 € na nákup týchto balíkov, len aby získali Lionela Messiho. To sa im ale nakoniec aj tak nepodarilo.

Zobraziť celú galériu (2)
Screenshot/EASports

Rodičia zistili stav svojho účtu až pri platbe kartou, ktorá bola kvôli nedostatku financií zamietnutá. Potom nasledovalo to, čo by každý čakal. Deti prišli o Nintendo Switch, na ktorom FIFU 2019 hrali. Rozhorčený otec vyjadril svoj názor na systém nákupu v hrách a Nintendo mu všetky peniaze vrátilo, informuje The Sun. Napriek tomu považuje tieto nákupy za neetické.

Zdroj: BBC, The Sun

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú