Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Výraz Tesla je posledné roky spájaný najmä s nesmierne úspešnou automobilkou založenou miliardárom Elonom Muskom. Netreba však zabúdať aj na náš národný koncern, ktorého jedno z odvetví sa začína sústrediť na smart domácnosti, na novinky upozorňuje Živě.cz.

Bývalá československá Tesla aktuálne figuruje primárne pod označením Tesla a. s a práve pod ňou vznikla divízia Tesla Smart, ktorá sa sústredí na inteligentné vychytávky do domácností.

Vlastná aplikácia, lokalizácia a prijateľné ceny

Tesla Smart je výsledkom spolupráce českej spoločnosti a distribútora Witty Trade, ktorý podľa oficiálnej stránky dodáva na český trh zariadenia od Xiaomi, Amazfit, Yeelight a mnohé ďalšie. Portál čerpá informácie z tlačovej správy, podľa ktorej majú nové produkty preniest kvalitu značky Tesla na našom trhu aj do novej línie produktov.

S tým je spojená aj jednoduchá implementácia produktov do domácnosti, pričom je samozrejmosťou aj kooperácia medzi jednotlivými zariadeniami. Nebude chýbať ani česky lokalizovaná aplikácia.

Screenshot/Tesla Smart

Tesla Smart už má spustenú aj oficiálnu webovú stránku, kde ponúka náhľad na katalóg produktov. Tie delí hneď na niekoľko kategórií, pričom neponúka nič, čo by sme na trhu ešte nevideli. Nechýba ani ponuka hneď niekoľkých produktov roztriedených v závislosti od funkcií do osobitých cenových relácií.

Inteligentná divízia sa má spočiatku zamerať na vonkajšie, ale aj izbové kamerové systémy, kŕmidlá pre domácich miláčikov alebo čističky vzduchu. Produktová línia sa s nasledujúcimi týždňami rozšíri o inteligentné vykurovanie a zvlhčovače vzduchu, kde nebude chýbať ani centrálna krabička, akou je napríklad Hue Bridge od Philips.

Zatiaľ nie je nikde spomenuté, v akej miere dokážu Tesla Smart výrobky, respektíve pripravovaná aplikácia kooperovať s ostatnými systémami chytrých domácností.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú