Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek enormnému záujmu o dotácie na kúpu elektromobilov sa Slováci tak skoro ďalšej možnosti získať takýto príspevok nedočkajú. „Ministerstvo hospodárstva SR teší enormný záujem o dotácie na elektromobily, v tejto chvíli však nad vyhlásením ďalšieho kola rezort neuvažuje,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Ministerstva hospodárstva SR Maroš Stano. On-line registrácia na stránke www.chcemelektromobil.sk bola spustená v pondelok, 16. decembra o 12:00. Celá šesťmiliónová suma vyčlenená na podporu bola rezervovaná v priebehu 3 minút a 41 sekúnd.

V súvislosti s podporou rozvoja elektromobility na Slovensku je podľa rezortu hospodárstva potrebné investovať aj do nabíjacej infraštruktúry. „Ministerstvo by preto po vyhodnotení prvého kola výzvy na podporu budovania nabíjacích staníc, malo v prvom štvrťroku 2020 vyhlásiť druhé kolo. Na túto podporu je spolu vyčlenených milión eur,“ dodal Stano.

Záujemcovia si rezervovali dotáciu na 786 ekologických áut prostredníctvom 668 žiadostí. Výrazne vyšší záujem bol o autá s čisto elektrickým pohonom, ktoré si chce kúpiť takmer 90 % úspešných žiadateľov. Celkovo požiadali Slováci o dotáciu na 689 elektromobilov a 97 plug-in hybridov. Slovenská inovačná a energetická agentúra, ktorá je vykonávateľom výzvy, bude úspešným zaregistrovaným žiadateľom od 17. decembra zasielať informácie o ďalšom postupe pre oficiálne podanie skompletizovanej žiadosti. Za prvé tri hodiny sa úspešne zaregistrovalo takmer 4 000 žiadateľov z celého Slovenska.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú