Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Microsoft opäť agresívne propaguje vynovený prehliadač Edge postavený na Chromium jadre. Ako píše portál TechRadar, v lište vyhľadávania po novom zobrazuje reklamu, ktorá používateľov nabáda na jeho stiahnutie.

Používatelia Windowsu 10 po celom svete zaregistrovali nemilú propagáciu nového prehliadača od Microsoftu. Na zobrazenie reklamy stačí kliknúť na ikonku lupy na spodnej lište alebo na vyhľadávací riadok. Po otvorení menu vyhľadávania sa v spodnej časti objaví spomínaná „reklama“.

Ako píše WindowsLatest, Microsoft cieli reklamu iba na používateľov, ktorí nový prehliadač založený na Chromium jadre nevyužívajú ako predvolený. Zobrazuje sa teda iba používateľom, ktorí majú v systéme nastavený ako predvolený prehliadač napríklad Chrome, Operu či Firefox.

Microsoft už v minulosti podobným spôsobom propagoval svoj webový prehliadač. Vo februári sa používateľom zobrazovali odporúčania na stiahnutie nového Edge priamo v ponuke Štart.

Problém s reklamou vo vyhľadávacom menu Windows 10 sa však dá veľmi jednoducho vyriešiť – stačí kliknúť na krížik pri tejto reklame a tá ťa už nebude nikdy viac otravovať.

Zdroj: TechRadar, WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú