O úspešnosti prepracovanej verzie prvého dielu Crysis by sa dalo diskutovať, no tých, ktorí si hru užili určite potešia informácie o plánoch s ďalšími dvoma hrami. Spoločnosť Crytek bola očividne hacknutá, vďaka čomu sa na Reddite okamžite objavili informácie o potenciálnych prerábkach ďalších dvoch dielov.

Podľa uniknutých dokumentov, následne rozšírených používateľom wellgamer789 na Twitteri, nemecká spoločnosť plánovala vydávanie trilógie v časovom horizonte jedného roka. Keďže sa vydanie remasteru pôvodnej hry odkladalo, je dosť možné, že minimálne tretieho titulu sa nedočkáme v prvotne plánovanom roku 2021.

Trilógia zaobalená do podoby kolekcie je rovnako v pláne, kedy podľa dokumentov mala vyjsť v máji 2021. Rovnako ako prvá hra, tak aj Crysis 2 a 3 mali vyjsť v kompletnej a graficky vyšperkovanej podobe na počítače, PS4 a Xbox One.

Graficky by malo ísť o najkrajšie verzie hier, kedy štúdio malo pracovať s assetmi CryEngine V. Vývoj hier začal už v roku 2019, pričom si spoločnosť vyhradila na prerábku trilógie 15 miliónov eur. Ako v prípade Crysis Remastered, na ďalších dvoch hrách malo pracovať Saber Interactive, ktoré pôvodne plánovalo vydanie druhého dielu v auguste tohto roka a Crysis 3 vo februári 2021.

Štúdio tak 15 miliónov eur malo rozdelené nasledovne:

  • Crysis 1, ktorý si rozhodne vyžadoval najviac prác spojených s optimalizáciou a implementáciou najnovších technologických výdobytkov mal stáť 4,45 milióna eur
  • Crysis 2, pôvodne vydaný v roku 2011 mal stáť 2,85 milióna eur
  • Crysis 3 z roku 2013, ktorý aj na dnešné pomery vyzerá famózne a rozhodne ide o najlepšie optimalizovaný titul trilógie mal stáť 2,65 milióna eur

Crytek mal údajne zaplatiť aj za neslávne známu pirátsku ochranu Denuvo, ktorá mala v závislosti od úrovne zabezpečenia stáť od 60 000 do 120 000 eur. Prvotné časové naplánovanie síce padlo, no fanúšikovia sa s určitosťou na kolekciu všetkých troch hier môžu tešiť. Či príde už budúci rok je však otázne.

Zdroj: Reddit, Twitteri

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú