Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nebudeme si klamať. Japonské Sony a ich postavenie na trhu so smartfónmi nepatrí v posledných rokoch medzi najpevnejšie. GSMArena teraz informuje o ďalšom klinci do pomaly upadajúcej rakvy, ktorý by mohol odradiť od týchto telefónov aj najzarytejších fanúšikov.

Zdalo sa, že Sony Xperia 1 III spasí postavenie Japoncov v smatfónovom boji. Najnovšia vlajková loď s oficiálnou cenovkou 1299 € prekonala očakávania viacerých a zdalo sa, že dlhoročný výrobca elektroniky je späť na správnej ceste. Najnovšie informácie, prameniace z holandskej pobočky Sony, však naznačujú pravý opak.

Sony

Podľa nich Xperia 1 III bude po softvérovej stránke podporovaná len jediným dodatočným updadom. Pravidelné bezpečnostné záplaty by tak telefón mal dostávať len dva roky. Aktuálnym trendom v technologickom svete je ale presný opak – predlžovanie softvérovej podpory.

Dlhé roky bolo pravidlom, že minimálne vlajkové Androidy dostali aspoň dve nové aktualizácie softvéru a niekoľko mesiacov navyše bezpečnostných záplat. Aj táto hranica sa ale búra a výrobcovia telefónov, ako napríklad Samsung, predlžujú podporu hardvéru na 3, 4 alebo až 5 rokov.

NEPREHLIADNI
Apple nad priepasťou škandálu. Ďalšie európske krajiny hlásia, že iPhony úmyselne spomaľuje

Etalónom priemyslu je samozrejme Apple. Jeho aktuálne najnovší iOS je často podporovaný až 5 generácií dozadu, čo nie je výnimkou ani pre nadchádzajúci iOS 15. Preto sa zdá, že holandské Sony urobilo chybu, keďže sa len ťažko verí tomu, aby si už tak chabo stojaca spoločnosť sama takto podkopla nohy.

Zdroje: GSMArena, NotebookCheck

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú