Najnovší hráč vo svete sociálnych sietí rozširuje svoje pôsobenie. Od apríla minulého roka bol dostupný výhradne pre majiteľov iPhonov, ktorí sa doň mohli pridať len vďaka pozvánkam. Zakrátko si Clubhouse užijú aj majitelia Androidov. Aktuálne je v síce v obmedzenom beta testovaní, no už čoskoro oficiálne zavíta do Obchodu Play, kde bude dostupný pre všetkých, informuje The Verge.

Aktualizácia 19. mája:

Sociálna sieť Clubhouse prichádza po vyše roku od vydania pre iOS aj na konkurenčný Android. Používatelia si ho už môžu stiahnuť aj u nás na Slovensku. Aplikácia bola posledný týždeň v Obchode Play dostupná s predregistráciou, k dispozícii je od včerajšieho večera.

Pôvodný článok:

Rok od vydania táto sociálna sieť naberala na popularite. Na platformu sa postupne pridávali rýchlym tempom milióny ľudí, vrátane množstva slávnych celebrít a influencerov, čo pomohlo v jej raste. Podľa štatistík z februára 2021 mal Clubhouse 10 miliónov aktívnych používateľov, pričom len od januára tohto roka sa ich počet zvýšil 4-násobne.

Komunikáciu v miestnostiach na tejto platforme si mohli vyše roka užívať exkluzívne len používatelia s iPhonom. To sa ale čoskoro zmení a Clubhouse už nebude exkluzivitou iba pre nich. Systém pozvánok sa však má podľa tvorcov zachovať aj po spustení pre Android.

Používatelia týchto smartfónov sa môžu predbežne registrovať v Obchode Play aj na Slovensku. Po vydaní aplikácie budú upozornení na jej dostupnosť alebo bude automaticky nainštalovaná. Clubouse pre Android príde najprv pre anglicky hovoriace trhy a v ďalších dňoch a týždňoch potom aj pre zvyšok sveta.

Zdroj: The Verge, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú