Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky výrobca elektrických automobilov Xpeng začal dodávať svoj hlavný produkt sedan P7 do Európy, čo poukazuje na ambície automobilky expandovať na zahraničné trhy. Vozidlá firmy sú určené pre Nórsko, pričom ich budú prepravovať cez juhočínske prístavné mesto Kuang-čou. Ide o prvé dodávky sedanov automobilky Xpeng na trh mimo Číny. Informuje o tom portál cnbc.com.

V minulom roku podľa oficiálnych vládnych údajov tvorili elektromobily 54 percent všetkých nových áut predaných na nórskom trhu. Pre výrobcov elektrických vozidiel je tak Nórsko atraktívnym trhom. Čínsky konkurent automobilky Xpeng, výrobca elektromobilov Nio, tiež plánuje v tomto roku odštartovať dodávky áut do Nórska.

Spoločnosť Xpeng uviedla, že urýchľuje svoje kroky k ustanoveniu úplného pôsobenia v Nórsku, vrátane predaja áut, poskytovania servisných služieb a prevádzkovania nabíjacích staníc. Firma Xpeng informovala, že v júli zákazníkom dodala celkovo 8 040 áut, čo bol jej mesačný rekord a medziročné zvýšenie predaja o 228 percent.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú