Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čína zmenila pravidlá týkajúce sa kontroly exportu, čo by mohlo ohroziť predaj operácií TikToku v USA, uviedli v sobotu (29. 8.) denníky The Wall Street Journal a The New York Times.

Podľa správ amerických denníkov Peking aktualizoval pravidlá kontroly vývozu tak, že do nich zahrnul aj technológie, ktoré by sa mohli týkať sociálnej siete na zdieľanie krátkych videí TikTok. To neskôr potvrdil aj komentár, ktorý zverejnila štátna tlačová agentúra Sin-chua.

Čínske ministerstvo obchodu v piatok (28. 8.) pridalo do zoznamu technológií, ktorých sa týka zákaz alebo obmedzenie exportu, „personalizované informačné služby založené na analýze dát“ a „technológie rozhrania umelej inteligencie“. Cchuej Fan, profesor medzinárodného obchodu, povedal pre agentúru Sin-chua, že ByteDance, čo je materská spoločnosť TikToku, zrejme bude musieť získať povolenie od čínskej vlády a že asi bude musieť prerušiť rokovania o predaji operácií TikToku, keďže tieto nové kategórie môžu zahŕňať technológie, ktoré má ByteDance.

CNBC priniesla vo štvrtok (27. 8.) správu, že TikTok ohlási predaj svojich operácií v USA, Kanade, Austrálii a na Novom Zélande v najbližších dňoch. Hodnota obchodu sa odhadovala na 20 miliárd USD až 30 miliárd USD (16,8 miliardy eur až 25,2 miliardy eur).

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú