Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska spoločnosť Baidu podnikajúca najmä v oblasti internetového vyhľadávania a reklamy plánuje do roku 2030 prevádzkovať služby svojich samoriadených taxíkov v 100 mestách. Internetový gigant sa tak snaží diverzifikovať podnikanie. V súčasnosti Baidu prevádzkuje samoriadené taxíky Apollo Go v piatich čínskych mestách. Do roku 2025 firma podľa interného oznámenia plánuje rozšírenie tejto služby do 65 miest a do roku 2030 do 100 miest. Informuje o tom portál cnbc.com.

Oznámenie o rozšírení služieb samoriadených taxíkov prišlo v čase, keď spoločnosť Baidu informovala, že v treťom kvartáli dosiahla tržby v objeme 31,92 miliardy jüanov, čím prekonala očakávania trhu. Avšak firma upozornila, že výdavky na reklamu, ktorá tvorí hlavný zdroj jej príjmov, ovplyvňuje spomalenie čínskeho ekonomického rastu.

S cieľom diverzifikovať podnikanie spoločnosť Baidu investuje do viacerých oblastí od polovodičov po samoriadené vozidlá. Baidu automobily nevyrába, ale produkuje technológiu autonómneho riadenia. V záujme expandovania flotily samoriadených taxíkov firma uzavrela partnerstvo s viacerými čínskymi výrobcami áut.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú