Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elon Musk chystá na Twitteri ďalšie zásadné zmeny, tentoraz sa znovu prostredníctvom ankety pýta používateľov, či má odblokovať tých, ktorí dostali ban bez toho, aby porušili zákon či pravidlá týkajúce sa spamu, vysvetľuje France24.

Bezprecedentná amnestia

Anketa končí až o 10 hodín a zatiaľ sa zdá, že skončí silno v prospech odblokovania týchto používateľov. V ankete zatiaľ hlasovalo viac ako 2 600 000 používateľov Twitteru a podľa Forbes by sa táto anketa nemala týkať známeho konšpirátora Alexa Jonesa, ktorý totiž svojim konaním porušil aj zákon.

Musk už na Twitteri udelil amnestiu niekoľkým kontroverzným osobám a to vrátane bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Problémom takýchto ankiet je, že môžu byť veľmi ľahko ovplyvnené botmi podobne, ako Musk upozornil pri minulej ankete týkajúcej sa Ruskom anektovaných území Ukrajiny. Či sa situácia s falošnými účtami a botmi na Twitteri zlepšila, je otázne, hlásenia používateľov sú rozporuplné a veriť vyjadreniam Elona Muska je tiež pomerne riskantné.

Podľa niektorých hrozí, že Twitter úplne skončí po tom, čo Musk rozposlal formulár, v ktorom mali zamestnanci potvrdiť, či chcú byť súčasťou „Twitteru 2.0“. Upozornil, že ak chcú zostať, musia sa pripraviť na „dlhé pracovné hodiny pri vysokej intenzite“.

Množstvo zamestnancov sa do práce nevrátilo a podľa niektorých informácií, ktoré pochádzajú priamo od zamestnancov, malo Twitter opustiť toľko ľudí, že „sa čoskoro začne rozpadať“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú