Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Október priniesol predstavenie nových vlajkových lodí niekoľkých popredných výrobcov smartfónov, medzi ktorými bol aj Huawei a Apple. Iba pár dní po predstavení série Mate 40 sa CEO Huawei, Richard Yu, vysmial Applu a kľúčovým novinkám v smartfónoch iPhone 12, píše GizChina.

Huawei Mate 40 a Mate 40 Pro prišli s čipsetom Kirin 9000, ktorý je doposiaľ najvýkonnejším procesorom spoločnosti. Jeho výkon tkvie najmä v 5 nm výrobnej technológii, vďaka čomu sa na čipe nachádza až 15,3 miliárd tranzistorov.

MyDrivers

To je v porovnaní s A14 Bionic až o 30 % viac. Kirin 9000 je tiež extrémne úsporný čip, keďže jeho spotreba energie je nižšia o 25 % v porovnaní s vlajkovým čipom konkurencie, Snapdragon 865+.

Ďalšia vlastnosť, v ktorej je Mate 40 Pro lepší než iPhone 12 Pro Max, je samotný displej. Ten má Huawei o 0,6″ väčší a aj napriek tomu sú rozmery zariadenia v porovnaní s iPhonom o niekoľko milimetrov menšie.

MyDrivers

Reč prišla aj na technológiu 5G, kedy Huawei vo svojej novinke využíva už jej tretiu generáciu a prenosové rýchlosti sú podľa nich v porovnaní s novými iPhonmi omnoho vyššie.

O tom, že Mate 40 bude mať obrovský úspech najmä na domácom trhu, nemusíme pochybovať. Svedčí o tom aj fakt, že novinka od Huawei sa v Číne vypredala za 28 sekúnd, zatiaľ čo novým iPhonom to trvalo 30 sekúnd, píše GlobalTimes.

Zdroj: GizChina, GlobalTimes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú