Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Call of Duty: Mobile láme rekordy a za prvý týždeň od spustenia si túto hru na smartfóny stiahlo viac ako 100 miliónov hráčov. Vďaka mikro-transakciám zarobil vývojárom slušný balík peňazí, ktorý sa šplhá k hranici 18 miliónov dolárov, informuje 9to5mac.

Mobilnej hre Call of Duty sa darí perfektne, za čo určite môže aj značka tejto série, ktorú si štúdio Activision budovalo dlhé roky. Za prvý týždeň si hru stiahlo viac ako 56 miliónov hráčov na iOS a viac ako 43 miliónov hráčov na Android zariadeniach.

Podľa informácií z portálu CNBC tak COD: Mobile bezkonkurenčne porazil ďalšie Battle Royal fenomény ako Fortnite, ktorý si nainštalovalo 22,5 milióna hráčov za prvý týždeň, či mobilnú verziu PUBG, ktorá bola stiahnutá na 28 miliónov zariadení.

Vydať hru ako Free-to-Play s možnosťou mikro-transakcií sa taktiež javí ako veľmi dobrý krok zo strany Activision. Za toto krátke obdobie od spustenia im hra zarobila už spolu 17,4 milióna dolárov na oboch platformách, pričom majitelia Apple zariadení utrácajú za in-game nákupy o niečo viac. V prípade ich najväčších rivalov sú tieto čísla podstatne nižšie a to 2,3 milióna dolárov pri Fortnite a iba 600 tisíc dolárov pri PUBG.

Zdroj: 9to5mac, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú