Pokračovanie najzárobkovejšieho filmu všetkých čias bude poriadne dlhé, informuje Collider. Avatar: Cesta vody do kín dorazí s viac než trojhodinovou stopážou, čím sa stane jedným z najdlhších hollywoodskych blockbusterov posledných rokov.

Nový Avatar bude dlhý až 190 minút, a teda takmer o pol hodinu dlhší ako pôvodný film. Potvrdzujú sa tak slová Jamesa Camerona, ktorý ešte v lete tohto roka pre Empire Magazine trocha podráždene vopred reagoval na možné sťažnosti niektorých fanúšikov či kritikov.

„Nechcem, aby niekto fňukal o dĺžke filmu, keď na jedno posedenie dokáže pozrieť osem hodín seriálu. Už teraz vidím tú časť recenzie: „Ten urputne dlhý trojhodinový film…“ S týmto na mňa ku**a nechoďte. Videl som, ako moje deti pozrú päť hodinových epizód za sebou. Tu je veľká zmena sociálnej paradigmy, ktorá musí nastať: je v poriadku zdvihnúť sa a ísť na záchod.“

Filmy sa predlžujú

Aj keď je viac než trojhodinová dĺžka nového Avatara pre niekoho extrém, faktom je, že stopáž hollywoodskych filmov sa v posledných rokoch začína výrazne predlžovať.

Potvrdzuje to aj Hollywood Reporter, ktorý poukazuje na to, že od vypuknutia pandémie sa veľkofilmy neboja ísť aj cez dve a pol hodiny, alebo sa k nim prinajmenšom priblížiť. Dokazuje to hneď niekoľko veľkých blockbusterov ako napríklad Batman (2 hodiny 55 minút) či Spider-Man: Bez domova (2 hodiny 28 minút).

Avatar zároveň nebude jediným dlhým filmom, ktorý sa ku nám chystá. V decembri v kinách štartuje 188-minútový Babylon v hlavných úlohách s Bradom Pittom a Margot Robbie, divácku trpezlivosť si bude vyžadovať aj nový Black Panther, ktorý so 161 minútami bude najdlhším filmom 4. fázy MCU.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú