Windows 11 prichádza s ďalším problémom – jedným z najzávažnejších doteraz. V utorok 14. marca vyšla automatická aktualizácia, ktorá zásadne spomalila prenosové rýchlosti SSD diskov, píše portál Neowin na základe sťažností používateľov. Konkrétne by sa malo jednať o NVMe SSD disky, pričom ich prenosová rýchlosť môže klesnúť zo 7000 MB/s na menej než polovicu, sťažuje sa jeden z používateľov.

VEĽMI znížil rýchlosť čítania a zápisu na mojom SSD NVMe. Zo 7000 na 3000, niekedy 1000 pomocou profilu rovnováhy energie v mojom Legion 5 2021. Práve som odinštaloval kumulatívnu aktualizáciu a môj SSD disk opäť dosahuje rýchlosť čítania 7000 a Windows je opäť svižný,“ píše nespokojný používateľ na Reddite.

Za pravdu mu dalo viacero ďalších používateľov, niektorí dokonca zverejňujú screenshoty rýchlostných testov pred a po aktualizácii. Microsoft zatiaľ tento problém neeviduje medzi známymi problémami na svojom webe. To môže znamenať, že zasahuje len obmedzenú skupinu používateľov. Pocítiť by to mal takmer každý, koho problém postihol, keďže zníženie rýchlosti SSD výrazne ovplyvní čas zapínania – niektorí používatelia hlásia aj dvojnásobne dlhšie časy než pred aktualizáciou.

Ako sme sa dočítali medzi príspevkami na Reddite, najjednoduchšou opravou sa zdá byť odinštalovanie danej aktualizácie a návrat na predchádzajúcu verziu. Ak si teda v posledných dňoch zaznamenal nízke prenosové rýchlosti na SSD disku, napríklad skrz pomalé zapínanie, tak to môžeš skúsiť.

Reddit/Mrbigdog99

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú