Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už dávnejšie sme ťa informovali, že BMW do svojich modelov od roku 2019 zavádza predplatné na to, aby si mohol využívať funkciu Apple CarPlay. Teraz však automobilka uznala, že to bola chyba a CarPlay bude pre všetkých zdarma, informuje TheVerge.

Spoločnosť BMW bola totižto jedinou automobilkou, ktorá si za funkciu Apple CarPlay nechávala zaplatiť. Služba sa dala predplatiť v niekoľkých balíkoch, pričom ten najbežnejší, ročný, stál 80 dolárov, píše Cnet.

Cieľom BMW bolo zrejme donútiť zákazníkov, aby vo vozidlách využívali infotainment od BMW a nie ten zo smartfónu. Automobilky však dlhé roky pracovali na vlastných infotainmentoch, no v istom momente pochopili, že ľuďom je prirodzenejšie využívať aplikácie z telefónu, na ktoré sú viac zvyknutí a ktoré používajú takmer počas celého dňa.

Apple tvrdí, že od výrobcov automobilov si nedáva platiť za používanie Apple CarPlay, ale iba za integráciu do systému jednotlivých automobiliek. Tento poplatok si však zrejme výrobca uplatní v celkovej cene vozidla, mesačné poplatky preto boli aj z toho hľadiska úplná hlúposť.

Zdroj: TheVerge, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú