Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatkom mesiaca postihol slovenských zákazníkov UPC výpadok služieb na celý deň. Vtedy ale bola chyba na strane dodávateľa, ktorú si priznal a poškodeným výpadok takmer okamžite kompenzoval.

Bizarnejší prípad sa tento víkend udial v Kanade, kde 900 zákazníkov prišlo o internetové pripojenie na celé dva dni. Ako informuje CBC, výpadok spôsobil bobry, ktoré hlboko pod zemou prehrýzli optický kábel. Problémy postretli aj zákazníkov mobilných sietí. V oficiálnom vyhlásení spoločnosti Telus stojí:

Náš tím lokalizoval neďalekú priehradu a vyzerá to tak, že bobry vyhĺbili popri potoku dostatočné diery na to, aby sa dostali k nášmu káblu, zakopanému asi 3 metre pod zemou. Kábel bol chránený 4,5-palcovým potrubím, ktoré bobry prehrýzli na hneď niekoľkých miestach.“

Lokalizácia chyby a následná oprava nebola jednoduchá, keďže zemina v okolí optiky bola premrznutá. Podľa priložených fotografií to vyzerá tak, že bobry využili izolačný materiál kábla na výstavbu úkrytov.

Nepríjemná udalosť sa udiala blízko obce Tumbler Ridge, v severozápadnej kanadskej provincii British Columbia. Vzhľadom na to, že oblasť je obývaná 2000 obyvateľmi, nečakaný prírodný živel spôsobil výpadok siete väčšine domácnostiam.

Zdroje: CBC, RT

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú