Bitcoin sa v sobotu výrazne posilnil a jeho cena sa opäť dostala nad 40 000 USD (33 380,62 eura). Najstaršia a najväčšia kryptomena vzrástla takmer o 7 % na 40 498 USD a o niečo viac sa opäť priblížila k svoju januárovému rekordnému maximu 41 940 USD. Celková hodnota trhu s kryptomenami sledovanými stránkou CoinGecko dosiahla okolo 1,23 bilióna USD.

K výraznému skoku prichádza po ďalšom volatilnom týždni na trhu s kryptomenami. Počas neho bitcoin podporil Elon Musk a na nové rekordné maximum sa dostala druhá najväčšia digitálna mena, ethereum, ktorého cena sa v piatok prvýkrát dostala nad 1700 USD.

Podľa zástancov bitcoinu, ako je Musk, krytomeny začínajú byť širšie akceptované v rámci finančnej komunity. Regulačné úrady však poukazujú na vysokú volatilitu kryptomien a varujú, že investori môžu prísť o svoje peniaze.

Bitcoin si tento týždeň pripísal približne o 24 %. Podľa niektorých expertov sa jeho cena konsoliduje, než sa vydá smerom k 50 000 USD, čo by znamenalo, že trhová kapitalizácia bitcoinu by dosiahla okolo 1 bilióna dolárov.

Ethereum si od začiatku roka polepšilo približne o vyše 120 %. Cenu etherea aktuálne podporuje predovšetkým to, že chicagská burza Chicago Mercantile Exchange (CME) na budúci týždeň spustí obchodovanie s termínovanými kontraktmi na ethereum. To však môže potom spôsobiť aj jej pokles, keďže termínované kontrakty otvoria dvere aj pre medvedích investorov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú