49-ročný CEO spoločnosti Tesla a vizionár Elon Musk sa stal oficiálne druhým najbohatším človekom na planéte, keď predbehol spoluzakladateľa Microsoftu Billa Gatesa. Viedol k tomu ďalší rast cien akcií automobilky, ktoré vytlačili jeho imanie na neuveriteľnú hodnotu, informuje The Guardian.

To, že o šéfovi spoločností Tesla, SpaceX a ďalších počúvaš v technologickom svete naozaj často, nie je žiadna náhoda. Minimálne prvé dve spoločnosti totiž patria medzi gigantov, ktoré už do sveta urobili veľkú dieru a priniesli mnohé prelomové technológie, čo sa pochopiteľne časom odráža aj na celkovom imaní človeka, ktorý stál pri ich založení.

Vizionár Elon Musk tak najnovšie oficiálne predbehol Billa Gatesa a stal sa druhým najbohatším človekom planéty s celkovým imaním na úrovni 127,9 miliárd dolárov, pričom Bill Gates má majetok v hodnote 127,7 miliárd dolárov.

Stalo sa tak len týždeň po tom, čo Musk predbehol zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga, ktorý tak spadol už na štvrtú priečku v rebríčku. Za týmto výstrelom nestojí nič iné než prudký nárast cien akcií spoločnosti Tesla, ktoré za rok vzrástli o viac než 500 % a celková hodnota spoločnosti sa pomaly blíži k 500 miliardám dolárov, píše LA Times.

Čo sa samotného Muska týka, ten si za posledný rok prilepšil o viac než 100 miliárd dolárov, pričom ešte v januári sa nachádzal na 35. mieste v rebríčku Bloomberg Billionares. Na prvom mieste sa už dlho drží CEO Amazonu Jeff Bezos, ktorého celkové imanie sa pohybuje na úrovni 182 miliárd dolárov.

Zdroj: The Guardian, LA Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú