Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoluzakladateľ Microsoftu a člen predstavenstva spoločnosti nadobro opúšťa firmu. Muž, ktorý stál pri zrode jedného z najväčších technologických gigantov v moderných dejinách ľudstva, odstúpil z miesta výkonného riaditeľa spoločnosti ešte v roku 2008. Od tej doby bol členom predstavenstva. Bill Gates odstupuje aj z tejto pozície a plánuje sa viac venovať svojej charitatívnej nadácii, ktorú založil spolu s manželkou Melindou, informuje TechRadar.

Bill Gates založil Microsoft spolu s Paulom Allenom ešte v roku 1975, no od tej doby sa toho veľa zmenilo. Ich spoločnosť sa stala jedným z popredných výrobcov softvéru a po niekoľkých dekádach bol operačný systém Windows takmer na každom rohu. Gates bol v Microsofte od jeho začiatkov až do dôb jeho najväčšej slávy a stál pri vzniku mnohých prelomových zariadení, ktoré sú vyvíjané dodnes.

Flickr

Zároveň je jedným z najbohatších mužov sveta, ktorého majetok sa odhaduje na takmer 126 miliárd dolárov. Bill Gates stále vlastní 1,36 % akcií Microsoftu, informuje CNBC.

Zatiaľ nie je oficiálne potvrdené, kto ho nahradí na stoličke člena predstavenstva spoločnosti, no špekuluje sa, že by to mohol byť práve aktuálny CEO firmy, Satya Nadella.

Zdroj: TechRadar, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú