Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V Bielom dome sa už tento štvrtok (11.7) uskutoční takzvaný Social media summit. V rámci neho sa stretnú najmocnejší digitálni lídri, ktorí budú diskutovať o nových možnostiach a výzvach súčasného online priestoru. Spravodajský portál CNN však informuje, že podujatie sa uskutoční bez účasti dvoch gigantov, ktorými sú Facebook a Twitter.

Napriek tomu, že momentálne nie sú zverejnené oficiálne pozvánky, CNN píše o dôveryhodných zdrojoch, ktoré potvrdili, že pozvánku neobdržia predstavitelia Facebooku ani Twitteru. Podľa nich sa na stretnutí zíjdu viacerí lídri, ktorú sú práve voči spomínaným sociálnym sieťam mimoriadne kritickí.

Hlavným dôvodom je domnienka, že sociálne siete majú predsudky voči konzervatívcom a do istej miery cenzurujú ich prejav, čo však popreli obe spoločnosti. Rovnaký názor zdieľa aj samotný Donald Trump, ktorý viackrát navrhoval, aby boli veľké technologické spoločnosti regulované vládou. Podľa Trumpa Twitter cenzuruje aj jeho osobný profil a „bráni“ používateľom, aby ho sledovali, čím má Twitter reagovať na blížiace sa prezidentské voľby v roku 2020.

Zdroj: CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú