Huawei a ZTE, dvaja čínski priekopníci v oblasti telekomunikácií to s návratom na americký trh nemajú po zmene prezidenta vyhraté. Ako informuje portál Reuters, aj nominant nového prezidenta Joea Bidena sa zaviazal, že ochráni americké telekomunikačné siete pred použitím čínskych technológií.

Aj keď sa nový americký prezident Joe Biden od prvých momentov javí ako benevolentnejší v porovnaní so svojim predchodcom Donaldom Trumpom, čínske spoločnosti to v USA rozhodne nebudú mať jednoduché.

Nové vedenie tamojších telekomunikácií na čele s guvernérkou Ginou Raimondo chce v maximálnej možnej miere ochrániť krajinu pred vstupom čínskych telekomunikačných spoločností a vplyvom ich „zadných vrátok“, informuje portál GizmoChina. USA koncom minulého roka schválila projekt na výmenu všetkých čínskych telekomunikačných zariadení za americké, na čo bolo celkovo vyčlenených 1,59 miliárd eur.

Či však Huawei a ďalšie čínske spoločnosti zostanú na čiernej listine v takej miere, ako teraz, je zatiaľ otázne. Guvernérka sa chce poradiť s ďalšími ľuďmi z vedenia  a takisto aj s ľuďmi z priemyslu, aby spolu zhodnotili, či bude rozumnejšie obchodovanie s čínskymi spoločnosťami obnoviť, alebo ich ponechať na čiernej listine, dodáva AndroidAuthority.

Zdroj: Reuters, AndroidAuthority, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú