Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

MSPoweruser upozorňuje na zmeny v rámci obľúbených Google Máp. Aplikácia začína rozposielať svojim používateľom žiadosť o povolenie k zdieľaniu aktuálnej polohy s cieľom vylepšovania služby. Má to však jeden háčik.

Pokiaľ patríš medzi používateľov uprednostňujúcich mapy od Google pri navigovaní pred dedikovanými GPS aplikáciami, pri najbližšom zapnutí ťa môže prekvapiť hláška o zlepšovaní kvality služieb. Google pritom od používateľov požaduje prístup k GPS lokácií a trase, ktorú aktuálne prechádzaš, respektíve máš naplánovanú.

9to5Google

S týmito podmienkami ale nemusíš súhlasiť, píše 9to5Google. Čo ti však Google nepovie, je fakt, že pokiaľ s ním nesúhlasíš, navigáciu v reálnom čase nahradí archaické navigovanie do cieľa za prítomnosti textov a šípok, prípadne ak sú prítomné, za pomoci fotografií.

Pokiaľ s Googlom nesúhlasíš, uspokojiť sa musíš s takouto navigáciou (zdroj: FonTech)

Zdroj zároveň upozorňuje, že tieto dáta a prístup k rôznym senzorom telefónov využíval gigant aj doteraz. Nová hláška je tak len jednou z aktuálne prebiehajúcej bezpečnostnej kampane Googlu, ktorú pretlačil už do svojich ostatných aplikácií.

NEPREHLIADNI
Volania a SMS aj bez mobilnej siete. iPhone 13 prinesie nečakaný spôsob komunikácie

Google prízvukuje, že zdieľané dáta nie sú nijak priradené k účtu alebo používanému zariadeniu, čo v preklade znamená, že sú (aspoň podľa slov Googlu) anonymné. Hláška by sa aj u nás mala objaviť v týchto dňoch bez ohľadu na mobilnú platformu.

Zdroje: MSPoweruser, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú