Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hororová strieľačka Doom Eternal je vonku sotva pár hodín a štúdio Bethesda, ktoré za touto hrou stojí, už má na svojom konte jeden z najväčších prešľapov roka. Ako informuje portál PCgamer, štúdio omylom vydalo hru so spúšťacím súborom, ktorý neobsahoval anti-pirátsku ochranu Denuvo.

Hra je k dispozícii cez platformu Steam, ale aj cez vlastný Bethesda Launcher. Práve vo verzii pre Bethesda Launcher sa nachádzal spúšťací súbor hry, ktorý v sebe nemal implementovanú ochranu Denuvo. Súbor bol umiestnený v priečinku s názvom „original“ a jeho objav spustil na internete lavínu vtipov.

Na portáli CrackWatch môžeš sledovať aktuálny stav, ktorá hra je už prelomená a ktorá ešte nie. Doom Eternal je tak zrejme novým držiteľom rekordu v čase, za ktorý sa hru od vydania podarilo cracknúť. „Crack“ totižto pribalila k hre samotná Bethesda, takže bol dostupný ihneď.

Pre pirátske spustenie hry stačí jednoducho prepísať .exe súbor v hlavnej zložke hry súborom, ktorý sa nachádza v podzložke „original“. Podobnú chybu spravili v minulosti vývojári hry Rage 2, ktorá tiež vo verzii pre Bethesda Launcher obsahovala anti-denuvo spúšťací súbor.

Zdroj: PCgamer, CrackWatch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú