Nemecká automobilka Volkswagen investovala na Slovensku počas tridsiatich rokov 4,6 miliardy eur. Medzi najväčšie investičné projekty patrí príchod SUV modelov do Bratislavy v roku 2002, investície do novej karosárne pre modely značiek Audi a Volkswagen v roku 2015 a výstavba karosárne a montážnej haly Porsche v roku 2017.

Volkswagen Slovakia v súčasnosti produkuje v Bratislave deväť modelov piatich značiek a objem produkcie sa pohybuje na úrovni státisícov kusov ročne.

Ako informovala automobilka, do Bratislavy sa po vyše 30 rokoch vráti prvý model Volkswagen Passat a pribudne model Škoda Superb. Naplánované investície v krátkodobom horizonte dosahujú výšku do 500 miliónov eur. Vznikne približne 2 000 pracovných miest.

„Tridsaťročná história spoločnosti Volkswagen Slovakia je úspešným príbehom, za ktorým stoja tisícky zamestnancov. Viac ako 40 % z nich nám je verných vyše 10 rokov, čo dokazuje stabilitu a spoľahlivosť podniku ako zamestnávateľa,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg.

Firma Volkswagen Slovakia začínala v roku 1991 ako spoločnosť so stovkou zamestnancov v areáli bývalých Bratislavských automobilových závodov. V tom čase sa začal vyrábať prvý model značky Volkswagen na Slovensku – Volkswagen Passat. Nemecká automobilka v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii electric, Škoda Citigoe iV a Škoda Karoq.

Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel. Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 6 miliónov vozidiel.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú