Americká technologická spoločnosť Apple počas januára až marca dosiahla zdvojnásobenie zisku vďaka dopytu po iPhonoch a ďalších produktoch.

Technologický gigant tak pokračoval v zúročovaní závislosti od smartfónov. Firma za svoj účtovný druhý kvartál vykázala zisk v sume 23,6 miliardy dolárov čiže 1,40 dolára na akciu. Jej tržby sa zvýšili o 54 percent na 89,6 miliardy dolárov. Analytici očakávali, že zisk Applu bude 99 centov na akciu pri tržbách 77,1 miliardy dolárov.

Uvedenie štyroch modelov iPhonu 12 na jeseň minulého roka viedlo k rastu nákupov. Tržby spoločnosti Apple za iPhony stúpli o 66 percent na 47,9 miliardy dolárov, keďže iPhone 12 je prvým modelom, ktorý sa dokáže pripojiť na 5G siete. Neustále expandujúca divízia služieb firmy Apple za január až marec vygenerovala tržby 16,9 miliardy dolárov, čo bol rast o 27 percent.

Finančný riaditeľ Applu Luca Maestri uviedol, že firma neposkytuje prognózu vývoja príjmov vzhľadom na pokračujúcu neistotu vo svetovej ekonomike. Konštatoval však, že tržby v terajšom kvartáli medziročne posilnia „dvojciferným“ tempom.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú