Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple sa pripravuje na príchod novej funkcie pre iOS 14, ktorá zamedzí sledovaniu aplikáciami. Takúto taktiku využíva aj Facebook, ktorý sa proti nasadeniu novinky začal búriť. Po odklade sa nová možnosť od Apple začala objavovať v beta verzii iOS 14.4. Môže zásadne zlepšiť súkromie ľudí, informuje PhoneArena.

Podľa nových pravidiel ochrany súkromia bude systém iOS 14.4 s touto funkciou proti sledovaniu vyžadovať od požívateľa jednoznačný súhlas k tomu, či chce, aby jeho aktivitu pri používaní mohli aplikácie sledovať aj mimo svojich platforiem. V praxi to znamená, že napríklad taký Facebook získava dáta o aktivite ľudí aj mimo svojej sociálnej siete.

Nová funkcia sa začala od 16. decembra objavovať beta testerom systému iOS 14.4, informuje Apple Insider. Naznačuje to, že čoskoro by sa mohla dostať na verejnosť. Používatelia iPhonov a iPadov by následne získali omnoho väčšiu kontrolu nad svojim súkromím.

Facebook sa proti tomu bráni a tvrdí, že novinka zásadne uškodí najmä malým obchodníkom. Začal teda proti funkcii lobovať a ľuďom ju prezentuje ako „škodlivú“. Viac detailov o tomto prípade nájdeš v samostatnom článku.

Zdroj: PhoneArena, Apple Insider

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú