Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včerajšia konferencia WWDC 2019 priniesla pre používateľov Apple produktov mnoho zaujímavých noviniek. Jedna z nich sa týka aj spôsobu, akým bolo doteraz možné nájsť stratený smartfón. Apple totiž prepracoval hľadanie iPhonu, ktorý teraz bude možné nájsť, aj keď bude bez signálu a pripojenia k internetu.

Aplikácia Find My po novom kombinuje možnosti aplikácií Find My Friends a Find My iPhone, ktoré teraz používateľ nájde na jednom mieste, informoval MacRumors. Veľkou zmenou však prešlo aj samotné vyhľadávanie Apple smartfónov v prípade, ak by sa stratili. Nová aplikácia totiž umožňuje nájsť iPhony aj „offline“, a to vďaka vysielaniu Bluetooth signálu.

Ten majú zachytiť aj cudzie iPhony, čím sa vytvorí akási sieť zariadení, pomocou ktorej bude možné nájsť práve to stratené. Podľa Apple budú iPhony vysielať tento signál vždy keď budú odpojené od internetu a v režime spánku. Používatelia týchto smartfónov sa navyše nemusia strachovať o bezpečnosť, pretože signál bude šifrovaný a bezpečný, informuje The Verge.

Zdroj: MacRumors, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú